pondelok 3. mája 2021

Boh je tu večne

V istej firme sa konala pracovná porada. Riešili sa dôležité okolnosti v súvislosti so zabezpečením chodu firmy. Diskusia sa vyhrotila.  Niektorí z tímu vstali a konštatovali:"My sme tu od začiatku, my máme v prvom rade právo hodnotiť!". V niektorých situáciách je stálosť, vernosť a dlhovekosť kritérium pravdivosti. Nie, síce, v každej situácii, ale v niektorých sa tento fakt chápe ako dôležité kritérium. Tí, ktorí sa do procesu zapoja neskoršie, majú rešpektovať názor tých, ktorí tam pracujú od zrodu ustanovizne. 

    Evanjelium spomína dialóg Pána Ježiša s Filipom. Pamätné sú najmä tieto Ježišove slová:"Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?!/Jn 14, 6-14/. Akoby chcel povedať:Boh je tu večne!. Predstavme  si opačnú situáciu. Pán Ježiš volá so sebou pred svojim umučením niektorých z apoštolov a vedie ich do Getsemanskej záhrady. Povzbudzuje ich, aby s ním bdeli a modlili sa. Keď ich nájde spať, vyčíta im:"To ste nemohli ani hodinu bdieť so mnou?"/ Mt 26,40/. Aký paradox! Boh je tu s nami stále, ale my nie sme s ním stráviť ani chvíľku svojho života...

    Náš život má zmysel preto, lebo je tu Boh. Všetko dobro, ktoré užívame, užívame preto, lebo je tu večný a nekonečný Boh. Aj naše smerovanie do večnosti zdôvodňujeme tým, že nás k sebe volá Boh, ktorému patrí všetka vláda a moc naveky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára